Skip to main content

What is the meaning of G on Parle-G packet

GK Questions: What is the meaning of G on Parle-G packet?  Know the answers to such interesting questions:-




GK Tricky Questions: Questions from General Knowledge topic are asked in almost every competitive examinations.  For its preparation, students have often been seen taking help of thick books and competition guides.  But there is no fixed syllabus for this subject.  This is the reason that questions are asked from the General Knowledge subject only from the written examination till the written interview round.





The Civil Services Exam interview conducted by UPSC is considered to be the toughest as the officials ask awkward and confusing questions from the candidates.  IAS interview is the most important part of the exam process.  In the interview round, sometimes such questions are asked which are related to the things around us but we are not aware of them.  Let us know the answers to some such questions (GK Tricky Questions).




Question 1- Why are chilies hot?

 Answer- A compound called capsaicin in chili is responsible for the sharpness.





Question 2- What is called calculator in Hindi?

 Answer-Calculator is called calculator or calculator in Hindi.  The use of calculator has been going on since the 17th century with the word calculator.  No one takes its Hindi name.





Question 3- Who invented the first lipstick in the world?

 Answer- Arab scientist Abulkosis first invented solid lipstick in 9th AD.





Question 4- Which animal has the shape of a foot slipper?

 Answer: Paramecium.





Question- 5. What is the meaning of G on the packet of Parle-G?

 Answer- G stands for many in Parle G Biscuits.  Like Parle G was called Gluco which means Glucose till the 1980s, later it was also called G for Genius.



Question- 6. When was the atomic bomb dropped on Japan?

 Answer- In 1945.




Question- 7. What is the magnetic material found in the center of the earth?

 Answer- Nickel.




Question- 8. When was the peacock declared as the national bird of India?

 Answer- Due to the amazing beauty of the peacock, the Government of India declared it a national bird on January 26, 1963.




Question- 9. Where is the world's largest banyan tree?

 Answer- The world's largest banyan tree is in Howrah, West Bengal.  This tree is famous as 'The Great Banyan Tree'.  Let us tell you that this giant banyan tree is more than 250 years old.  This world's largest banyan tree is in Acharya Jagdish Chandra Bose Botanical Garden in Kolkata, India.  According to the information, this tree was established here in 1787.





Question- 10. Which gas is filled in the packet of chips?

 Answer – Nitrogen gas.  (Filling with nitrogen gas keeps the chips crunchy whereas if filled with oxygen gas, the chips will spoil soon).



Comments

Popular posts from this blog

ria money transfer- Online Money Transfer ria money

Riya Money Transfer is one of the largest money transfer companies in the world. With more than 317,000 locations in 146 countries around the world and an easy-to-use online dashboard, Rhea is convenient for both sender and recipient. Founded in New York in 1987, Rhea began with the simple goal of providing simple and reliable shipping services to people who ship home with an emphasis on friendly service. Over the years, Rhea has grown as a global company, expanding (and continuing to expand) to its worldwide location. In addition to remittance services, Riya Money Transfer offers bill pay, mobile recharge, prepaid debit cards, check cashing, money orders, and more. With a strong presence on almost every continent in the world, Riya is a brand that millions of people trust. Finally, as a company that places great value on the safety of its customers, you know that your money is always in good hands. The good thing about RIA Money Transfer $ 0 transfer fee when you use a bank account to

Youtube to Video Mp3 Mp4 Converter Download

Youtube Link to Video Mp3 Converter Download.  1. Youtube to mp3 Dowloader Converter.  You can download app here,  csc Best downloader app.  Youtube to mp3 converter This fast and easy to use converter allows you,  Download YouTube video mp3 for free wherever you are,  G0. Just one YouL ube link coPy, rewind and get ready to Listen to your mp3 file. So fast and easy! Instruction,  The main thing you need to do before getting ready,  The to-use mp3 has to be copied to a link first. Then go to our site 2conv.com and paste this link Special area in tne. Convert press to mp3. Your MP3 is ready to listen and enjoy! Don't forget to share this amazing ,opportunity Your friend. They will be very grateful to you! Enjoy Music with 2conv - Your Online YOu l ube to mp3 converter,  Are you tired of trying a fast and sociable to mp3, YouTube converter music that will allow you,  Download videos and favorite music tracks? And yours,  Tries to find an easy option to get your files,  Tre

SBI Clerk Exam Results

  SBI Clerk Results 2021 Out, Clerk prelims Marks out.  Table of Contents SBI Clerk Score Card 2021 Out SBI Clerk Prelims Score Card 2021 SBI Clerk Score Card & Marks 2021 SBI Clerk Score Card 2021 Out SBI Clerk Prelims Score Card 2021: State Bank of India has released the SBI Clerk Prelims Score Card 2021 along with the release of SBI Clerk Prelims Result on 21st September 2021. The candidates who have appeared in the prelims exam on 10th, 11th, 12th, 13th July and 29th August 2021 can check their SBI Clerk Score Card from the official website of SBI @sbi.co.in or directly from the below link mentioned in the article. SBI Clerk Prelims Score Card 2021 SBI Clerk Prelims Score Card 2021 Organisation     State Bank of India Exam Name     SBI Clerk 2021 Post Name     Junior Associates (Clerical Cadre) Vacancies     5454 SBI Clerk Exam Date     10th, 11th, 12th, 13th July and 29th August 2021 SBI Clerk Prelims Score Card     21st September 2021 SBI Clerk Prelims Result     21